ΑΘΗΝΑ
10:03
|
26.04.2024
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τίθεται σε ισχύ από αύριο Τετάρτη για τρεις μήνες. Αφορά περιοχές στο ανατολικό τμήμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη μεθόριο με τη Ρωσία, στον απόηχο της μερικής επιστράτευσης που αποφάσισε η Μόσχα για την ενίσχυση των δυνάμεών της στο ουκρανικό μέτωπο, κήρυξε απόψε η κυβέρνηση της Λετονίας.

Εικόνα

Το ειδικό καθεστώς προβλέπει πρόσθετους πόρους για την προστασία των συνόρων σε περίπτωση που πολλοί Ρώσοι προσπαθήσουν να εισέλθουν στη χώρα της Βαλτικής.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τίθεται σε ισχύ από αύριο Τετάρτη για τρεις μήνες. Αφορά περιοχές στο ανατολικό τμήμα μίας χώρας που είναι παράλληλα και μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε επίσης να κλείσει τον συνοριακό σταθμό Πέντετσε προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα.

Επίσης δόθηκε εντολή στη συνοριοφυλακή να ενισχύσει τις περιπολίες της στη μεθόριο με τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι επί του παρόντος η κατάσταση στα σύνορα Λετονίας-Ρωσίας παραμένει υπό έλεγχο. Ωστόσο, στον απόηχο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε το Κρεμλίνο, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ρώσων που φεύγουν από τη χώρα τους. Ως εκ τούτου, ελλοχεύει κίνδυνος για απότομη αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών.

Η κυβέρνηση της Λετονίας έχει κηρύξει επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη μεθόριο με τη Λευκορωσία από τον Αύγουστο του 2021, όταν χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα