ΑΘΗΝΑ
21:34
|
08.02.2023
Χρέη σεκιούριτι καλούνται να εκτελέσουν εκατοντάδες πολίτες, ενώ η χώρα έχει συνάψει ήδη συμφωνία με την Τουρκία για την παροχή 3.000 ΜΑΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κατάρ έχει επιστρατεύσει υποχρεωτικά εκατοντάδες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων διπλωματών που κλήθηκαν πίσω από το εξωτερικό, για τη λειτουργία σημείων ελέγχου ασφαλείας σε γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οι επιστρατευμένοι, μερικοί από τους οποίους κανονικά θα λάμβαναν αναβολή της θητείας τους επειδή το έργο τους θεωρείται ζωτικής σημασίας, εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις ουρές ασφαλείας του γηπέδου, να ελέγξουν τους οπαδούς και να εντοπίσουν απαγορευμένα αντικείμενα όπως αλκοόλ, ναρκωτικά ή όπλα.

Το Κατάρ έχει πληθυσμό 2,8 εκατομμυρίων, εκ των οποίων μόλις 380.000 είναι υπήκοοι του Κατάρ, και αναμένει μια άνευ προηγουμένου εισροή 1,2 εκατομμυρίων επισκεπτών για το τουρνουά. Έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την Τουρκία, η οποία θα προμηθεύσει 3.000 ΜΑΤ, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Express Tribune, το Πακιστάν θα παράσχει επίσης τα στρατεύματά του για την ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι επιστρατευμένοι πολίτες διατάχθηκαν να παρουσιαστούν για υπηρεσία σε στρατόπεδο βόρεια της πρωτεύουσας του Κατάρ Ντόχα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Ερωτηθείς σχετικά, κυβερνητικός αξιωματούχος του Κατάρ ανέφερε σε δήλωσή του ότι το πρόγραμμα στρατιωτικής θητείας του Κατάρ θα συνεχιστεί κανονικά κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Οι νεοσύλλεκτοι θα παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη κατά τη διάρκεια του τουρνουά ως μέρος του κανονικού προγράμματος, όπως κάνουν κάθε χρόνο σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως οι εορτασμοί της Εθνικής Ημέρας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οκταετή κάθειρξη στον Πέτρο Φιλιππίδη

Και 10ο άτομο απεγκλώβισαν οι Έλληνες διασώστες στο Χατάι

Κακοκαιρία: Αλλαγή ωραρίου υπηρεσιών και καταστημάτων για ορισμένες περιοχές

Εγκώμια Σολτς για το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα