ΑΘΗΝΑ
19:35
|
01.12.2022
Είχε καταδικαστεί στη Γαλλία για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών από τον Λίβανο, που κακοποιούσε μεταξύ 1991-1998.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H  Σύνοδος Πατριαρχών και Καθολικών Επισκόπων Λιβάνου (APECL) καθαίρεσε σήμερα τον καταδικασθέντα για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος εκατοντάδων παιδιών και εφήβων Μαρωνίτη ιερέα, Μανσούρ Λαμπακί.

 Η ανακοίνωση αυτή συνιστά την πρώτη αναγνώριση των ειδεχθών εγκλημάτων του Λαμπακί από τον λιβανέζικο κλήρο, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Legal Agenda, που χαιρέτισε την απόφαση του Βατικανού και ζήτησε «να μπει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας του κλήρου».

Το Βατικανό απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει την υπόθεση.

Ο ιερέας καταδικάστηκε ερήμην, τον Νοέμβριο του 2021, σε κάθειρξη 15 ετών από το Κακουργιοδικείο του Καλβαντός α Καέν, στη δυτική Γαλλία για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος πολλών δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών από τον Λίβανο, τα οποία κακοποιούσε συστηματικά μεταξύ 1991-1998 στις εγκαταστάσεις του (υποτίθεται φιλανθρωπικού) ιδρύματος «Παναγία-Παιδιά του Λιβάνου» στο Ντουβρ-λα-Ντελιβράντ.

Στο ίδρυμα αυτό φιλοξενούνταν ορφανά από τον Λίβανο. Ο Λαμπακί κρίθηκε ένοχος για βιασμούς πολλών νεαρών κοριτσιών.

Ο 82χρονος σήμερα Λαμπακί διέφυγε στον Λίβανο. Σε βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης το 2016, όμως ο Λίβανος δεν εκδίδει τους πολίτες του σε άλλες χώρες. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα

Μήνυμα 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λήμνο

Εισαγγελική απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο να εισέρχεται στις δομές

Κόμμα του Κεμπέκ αντιτίθεται στον όρκο πίστης στον βασιλιά Κάρολο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα