ΑΘΗΝΑ
11:47
|
07.06.2026
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συναυλία ενάντια στην «ακραία καταστολή που δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες».
Φωτο: Μαρία Μακράκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτορεπορτάζ: Μαρία Μακράκη

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από τους φοιτικούς συλλόγους και πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με φοιτητές να διαμαρτύρονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) και του νέου νόμου-πλαισίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Λόγω της πορείας η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου, με το δρόμο να δίνεται σταδιακά ξανά στην κυκλοφορία, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της πορείας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκε. Την Πέμπτη οι σύλλογοι φοιτητών και εργαζομένων διοργανώνουν στα Προπύλαια συναυλία ενάντια στην «ακραία καταστολή που δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση με πυροβόλο όπλο στο κεντρικό Ισραήλ – Ένας νεκρός, τουλάχιστον 5 τραυματίες

Ν. Κορέα: Η Χαν προτείνεται ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας εδώ και δύο δεκαετίες

Τελευταία ημέρα Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ αύριο, Δευτέρα

Τουλάχιστον 12 τραυματίες από πυροβολισμούς σε φεστιβάλ στο Οχάιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα