ΑΘΗΝΑ
22:20
|
06.12.2022
Η μελέτη του καθηγητή Θ. Λύτρα δείχνει πως εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% των ασθενών, που έμεινε εκτός ΜΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνταρακτικά στοιχεία από τη μελέτη των ιατρικών δεδομένων υγείας γύρω από την πορεία των ασθενών με covid-19  στην Ελλάδα κατά την περίοδο Σεπτέμβρης 2021 – Απρίλης 2022 αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημιακού καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα, καθώς δείχνει ότι πέθαναν σχεδόν εννιά στους 10 από τους ασθενείς  που έμειναν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) | Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

Ειδικότερα, στη μελέτη αναλύονται συνολικά τα στοιχεία από 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19, από τους οποίους οι 10.466 (ποσοστό 74,7%) απεβίωσαν. Όπως διαπιστώνεται, η θνησιμότητα είναι αυξημένη κατά 21% σε σχέση με την περίοδο της πρώτης μελέτης για το ίδιο θέμα που είχε γίνει από την αρχή της πανδημίας έως τον Μάιο του 2021.

Αίσθηση προκαλεί επίσης η διαπίστωση των επιστημόνων πως εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών, ενώ το ποσοστό ανάμεσα σε εκείνους που μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πέφτει στο 72,7%.

Στην ίδια μελέτη καταγράφεται ότι από τον Αύγουστο του 2021 θάνατοι και διασωληνώσεις αυξάνονται σταδιακά, ενώ η κυκλοφορία της μετάλλαξης Όμικρον, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, επιδεινώνει το πανδημικό κύμα, το οποίο, προς την άνοιξη παρουσίασε αποκλιμάκωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βασιλική «έρευνα» για τα εγκλήματα της ολλανδικής αποικιοκρατίας

Αρνείται να ενημερώσει τον δικηγόρο του 16χρονου το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Έρευνα για βασανισμό ζώων στην Neuralink του Ίλον Μασκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα