ΑΘΗΝΑ
13:07
|
17.05.2024
Το Axioma, μήκους 72,5 μέτρων, απέφερε 37,5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στο Γιβραλτάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπερπολυτελής θαλαμηγός που συνδέεται με Ρώσο επιχειρηματία στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις απέφερε 37,5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στο Γιβραλτάρ τον περασμένο μήνα, αφού πωλήθηκε κατ’ εντολή της JP Morgan, επιβεβαίωσε δικαστήριο, στην πρώτη πώληση του είδους από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Το Axioma μήκους 72,5 μέτρων κατασχέθηκε από τις αρχές του Γιβραλτάρ τον Μάρτιο, αφού η αμερικανική τράπεζα δήλωσε ότι ο φερόμενος ιδιοκτήτης του σκάφους, μια εταιρεία που ανήκε στον Ντμίτρι Πουμπιάνσκι, είχε υπαναχωρήσει από τους όρους ενός δανείου 20,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Γιβραλτάρ που εξουσιοδοτήθηκε με την πραγματοποίηση της πώλησης τον Αύγουστο, δήλωσε ότι είχε επιλεγεί αγοραστής, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

Τα έσοδα της πώλησης, που ανέρχονται στα 37.500.055 δολάρια θα διατεθούν για τη διευθέτηση των χρεών του πλοίου προς τους πιστωτές και όποιος έχει πρόσθετες απαιτήσεις θα πρέπει να εμφανιστεί εντός των επόμενων 60 ημερών, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τυχόν πλεονάζοντα κεφάλαια.

Ο 58χρονος Πουμπιάνσκι, ο οποίος μέχρι τον Μάρτιο ήταν ιδιοκτήτης και πρόεδρος του κατασκευαστή χαλύβδινων σωλήνων OAO TMK, προμηθευτή της ρωσικής εταιρείας ενέργειας Gazprom, έχει εκτιμώμενη περιουσία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η πώληση του γιοτ, που διαθέτει πισίνα, σπα και 3D κινηματογράφο, προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για το πρώτο από δεκάδες κατασχεμένα γιοτ που συνδέονται με Ρώσους επιχειρηματικούς ηγέτες που πωλείται σε δημοπρασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα