ΑΘΗΝΑ
23:19
|
30.05.2023
Σύμφωνα με το υπουργείο ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να ανακοινώσει την προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ρωσικό κοινοβούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπάρχει μια «ρεαλιστική πιθανότητα» ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να ανακοινώσει την προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας όταν μιλήσει στο κοινοβούλιο της Ρωσίας την Παρασκευή, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την περασμένη Παρασκευή διεξάγονται δημοψηφίσματα σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία τα οποία είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν σήμερα.

«Οι ηγέτες της Ρωσίας σχεδόν σίγουρα ελπίζουν ότι οποιαδήποτε ανακοίνωση προσχώρησης θα θεωρηθεί ως δικαίωση της ‘ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης’ και θα εδραιώσει την πατριωτική υποστήριξη για τη σύγκρουση», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο αυτή η ελπίδα «πιθανότατα θα υπονομευθεί από την αυξανόμενη εγχώρια ευαισθητοποίηση για τις πρόσφατες οπισθοδρομήσεις της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης και τη σημαντική ανησυχία για τη μερική κινητοποίηση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα», σύμφωνα με το υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γρήγορα τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ θέλουν οι ΗΠΑ

Ανησυχία στον ΟΗΕ για τον νόμο κατά ΛΟΑΤΚΙ στην Ουγκάντα

Ανυποχώρητος ο Κούρτι στο Κοσσυφοπέδιο

Μητσοτάκης: Είμαστε νικητές, όχι αλαζόνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα