ΑΘΗΝΑ
12:42
|
25.04.2024
O Πρόεδρος Μπάιντεν εμφανίζεται αισιόδοξος πως θα καταφέρει να μειώσει τα ποσοστά της πείνας στη χώρα του που πλήττει σήμερα ένα στα 10 νοικοκυριά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέπτυξε απόψε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την υποτίθεται «καταπολέμηση της πείνας στις ΗΠΑ ως το 2030».

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως θα αυξήσει τα μηνιαία επιδόματα για τους χαμηλόμισθους Αμερικανούς που βοηθούν τους φτωχότερους να αγοράσουν βασικά τρόφιμα επιχειρώντας παράλληλα να ενθαρρύνει την υγιεινή διατροφή και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας ώστε να μειωθεί το ποσοστό του πληθυσμού των φτωχότερων Αμερικανών που ως σήμερα υποφέρουν (περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική τάξη) από διαβήτη τύπου Β’, υπέρταση, παχυσαρκία, και άλλες ασθένειες.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν με αφορμή τη δημοσιοποίηση σχετικής έκθεσης από τον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της πείνας στις ΗΠΑ ενόψει της πρώτης σύσκεψης του είδους που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, για αυτό τον σκοπό για πρώτη φορά από το 1969 που είχε γίνει επί Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

The pandemic has left mothers struggling to feed their kids - The 19th

Στην έκθεση αυτή καταγράφεται πως πέρσι, ένα στα 10 νοικοκυριά πεινούσαν καθώς δεν είχαν αρκετά τρόφιμα στο τραπέζι της οικογένειας. Περίπου 4% των νοικοκυριών το ίδιο διάστημα είχαν ελάχιστα τρόφιμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τρία βασικά γεύματα μέσα στη μέρα.

Επίσης, αναφέρονται πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν πως σε 19 πολιτείες και δύο υπερπόντιες κτήσεις των ΗΠΑ η παχυσαρκία είναι πάνω από το 35% του πληθυσμού, δηλαδή σε υπερδιπλάσιο αριθμό πολιτειών από ότι ήταν ως το 2018. Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι τέσσερις στους 10 Αμερικανούς έχουν υπέρταση και υποφέρουν από ασθένειες που αφορούν την καρδιά και τον εγκέφαλο και οδηγούν σε πρόωρο θάνατο.

We can end hunger in the US — but only with bold action | The Hill

Επισημαίνεται επίσης πως η περίοδος πανδημίας που ξεκίνησε το 2020 αύξησε το ποσοστό της επισιτιστικής ανασφάλειας σε νοικοκυριά με μικρά παιδιά από 13,6% το 2019 στο 14,8% το 2020.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά ακόμη η δέσμη μέτρων που προτείνει να προωθηθεί με τη στενή συνεργασία της κυβέρνησης με τον «ιδιωτικό τομέα» και τα δύο κόμματα του Κογκρέσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα