ΑΘΗΝΑ
14:23
|
16.04.2024
«Είναι περίπλοκο! Το έκαναν οι Αμερικανοί» - Σε ρόλο «πυροσβέστη» η Τουρκία… τουλάχιστον μέχρι «να επιτεθεί στην Ελλάδα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 προκλήθηκαν από «δολιοφθορά». Προειδοποίησε πως θα υπάρξει «η ισχυρότερη πιθανή απάντηση» σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση ενεργές ενεργειακές υποδομές στην Ε.Ε..

Και μετά από λίγο βγήκε αυτό: «ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γερμανία λέει ότι ενεργοποιήθηκε το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ μετά την επίθεση στον αγωγό Nord Stream, αλλά είναι περίπλοκο αφού η επίθεση έγινε από τις… Ηνωμένες Πολιτείες».

Και οι ραγδαίες εξελίξεις συνεχίστηκαν: «Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν καλεί τους δύο εταίρους του ΝΑΤΟ να επιδείξουν ψυχραιμία, τουλάχιστον μέχρι η ίδια να επιτεθεί… στην Ελλάδα».

Η δήλωση-προειδοποίηση της Γερμανίδας έγινε χθες. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Ο σατιρικός λογαριασμός διεθνών ειδήσεων για την καπιταλιστική τάξη, Reuters Pitchbot στο Twitter, τρολάρει ανελέητα με το πιο καυτό θέμα της διεθνούς ειδησεογραφίας: τις μυστηριώδεις χθεσινές εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

Ποιος φταίει για τις τρύπες στους αγωγούς; Οι Σουηδοί σεισμολόγοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ευθύνεται ο «Εγκέλαδος». Όλοι μιλούν για σαμποτάζ.

Ποιος το έκανε; Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ, σχολιάζει το Reuters Pitchbot και κάνει retweet το τιτίβισμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας και νυν ευρωβουλευτή Ρομάν Σικόρσκι: «Ευχαριστούμε ΗΠΑ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα