ΑΘΗΝΑ
14:33
|
09.12.2022
Ο τυφώνας πλήττει τη Φλόριντα με ανέμους που κινούνται με 250 χιλιόμετρα την ώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τυφώνα «κατηγορίας 5»  έχει αναβαθμιστεί ο «Ίαν» που σαρώνει από απόψε την νοτιοδυτική ακτή της Φλόριντα με ανέμους που κινούνται με ταχύτητα 250 χλμ την ώρα.

Οι δρόμοι της πόλης Τάμπα έχουν ερημώσει από νωρίς με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι ο τυφώνας θα αποδυναμωθεί όταν φθάσει στην ξηρά  αφού πλήξει την κομητεία Σάρλος στα βόρεια του Φορτ Μάιερς, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε λίμνες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην πολιτεία έχουν κλείσει και  οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση σε 2,5 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια με δικά τους μέσα. Νωρίτερα, μάλιστα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις παραδέχθηκε ότι δεν είναι δυνατή η ασφαλής απομάκρυνση κατοίκων στις περιοχές που θα χτυπήσει ο τυφώνας, καλώντας τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για την σφοδρή καταιγίδα.

Η Φλόριντα δεν ήταν η μόνη πολιτεία που βρίσκεται στο «μάτι» του κυκλώνα, με κίνδυνο για «σημαντικές πλημμύρες να εξαπλώνονται στη ΝΑ Τζόρτζια και την παράκτια Νότια Καρολίνα», προβλέπει το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Εικόνα

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ κήρυξε προληπτικά κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάζοντας 500 στρατιώτες της Εθνοφρουράς να είναι σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Η ατιμωρησία των δολοφόνων του Σαμπάνη πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη

Φουντώνει η κούρσα διαδοχής για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου

Αλήθεια, για τα παιδιά, θα μιλήσουμε ποτέ;

Η Γαλλία παρέχει δωρεάν τα προφυλακτικά στους νέους 18-25 ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα