ΑΘΗΝΑ
21:27
|
02.05.2024
«Σας καλούμε όλους να σταθείτε δίπλα στον τοπικό ταχυδρομικό υπάλληλο», λέει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Επικοινωνία (CWU).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι της Royal Mail θα πραγματοποιήσουν απεργία διαρκείας 19 ημερών για τη μισθοδοσία, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ταχυδρομικής συσσώρευσης την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Επικοινωνία (CWU) δήλωσε ότι οι απεργίες θα καλύψουν τη Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) και την Cyber Monday.

Η Royal Mail Group είπε ότι περαιτέρω απεργίες θα επιδεινώσουν την οικονομική της κατάσταση και θα απειλήσουν την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων.

Απεργιακή δράση έχει προκηρυχθεί για 24 ώρες από τις 04:00 τα ξημερώματα σε διάφορες ημέρες ξεκινώντας την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας υπόψη την εβδομάδα των Black Friday και Cyber Monday.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από όλους τους εργαζόμενους στις 13, 20 και 25 Οκτωβρίου και 28 Νοεμβρίου.

Διαφορετικές ομάδες συνδικαλιστών και συνδυασμοί ομάδων θα απεργήσουν σε άλλες ημερομηνίες, αλλά αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλες τις παραδόσεις εκείνες τις ημερομηνίες, είπε ο εκπρόσωπος της CWU.

Ο Ντέιβ Γουάρντ, ο γενικός γραμματέας της CWU, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική ανακοίνωση, αλλά είναι μια ανακοίνωση που ταιριάζει με το επίπεδο θυμού που νιώθουν τα μέλη μας για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε η Royal Mail Group».

«Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κράτησαν τη χώρα συνδεδεμένη και επέστρεψαν στην Royal Mail Group για να καταγράψουν κέρδη», είπε.

Το σωματείο έχει κατηγορήσει αρκετές φορές την εταιρεία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδα, ενώ απεσταλμένοι απεργοσπάστες πληρώνονται με έξτρα χρήματα και κουπόνια για να διαλύσουν τις απεργίες.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εταιρεία ότι θέλει να μετατρέψει τους εργαζομένους σε «περιαστασιακούς», επιβάλλοντας ένα σύστημα εργασίας όπως η Uber.

«Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν τώρα τον αγώνα της ζωής τους για να σώσουν τις δουλειές τους και τις υπηρεσίες που παρέχουν σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο» πρόσθεσε ο Ντέιβ Γουάρντ. «Σας καλούμε όλους να σταθείτε δίπλα στον τοπικό ταχυδρομικό υπάλληλο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα