ΑΘΗΝΑ
02:03
|
27.04.2024
«Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη μπορεί να σας σώσει; Απλώς θα τρέχετε χωρίς να πηγαίνετε πουθενά», λέει ο Τούρκος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι «απαντήσεις που θα δοθούν στα βήματα της Ελλάδας», αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση, σήμερα, του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, μετά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και το ανέβασμα, ακόμα περισσότερο, των τόνων.

Το σημερινό Συμβούλιο, υπό την προεδρεία του Τούρκου προέδρου, θα είναι «σημαντικό, τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο», σημειώνει το  CNNTurk, κάνοντας λόγο για «ελληνικές παραβιάσεις στο Αιγαίο», ενώ γίνεται ειδική αναφορά και στους τουρκικούς ισχυρισμούς για «ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Σάμο».

Εντωμεταξύ, χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους επαρχιακούς ηγέτες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο πρόεδρος της Τουρκίας, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για «κατοχή» της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «τα όπλα τα οποία συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά» δεν σημαίνουν τίποτα για την Άγκυρα.

«Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη μπορεί να σας σώσει; Δεν σας σώζει. Απλώς θα τρέχετε χωρίς να πηγαίνετε πουθενά, δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτε άλλο», είπε ο Ερντογάν σε ένα ακόμα κρεσέντο επιθετικότητας, κάνοντας λόγο για «εκατοντάδες χρόνια μόχθου από τους ομογενείς και τους ομόθρησκους» που ζουν στη Θράκη.

Χθες άλλωστε η Τουρκία κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο την ένταση με διάβημα προς τη χώρα μας, αλλά και τις ΗΠΑ καλώντας τον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα για να δώσει εξηγήσεις, προκειμένου η Αθήνα να σταματήσει -όπως ισχυρίζεται τις παραβιάσεις στα νησιά.

Ο δεύτερος άξονας της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, δεν θα είναι άλλος από την διαφαινόμενη πιθανή αρνητική απάντηση των ΗΠΑ στο ζήτημα της προμήθειας και του εκσυγχρονισμού των F-16, με την Άγκυρα να σκέφτεται και να σχεδιάζει εναλλακτικές λύσεις και τα επόμενα βήματά της όσο αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα