ΑΘΗΝΑ
22:53
|
07.12.2022
«Περιμένουμε ακόμη την τελική ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία του θανάτου της Μαχσά Αμινί» δήλωσε ο Ραϊσί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί έχει λυπήσει τους πάντες στην Ισλαμική Δημοκρατία» είπε απόψε μεταξύ άλλων ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής κατά την κράτησή της.

«Περιμένουμε ακόμη την τελική ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία του θανάτου της Μαχσά Αμινί» δήλωσε ο Ραϊσί προσθέτοντας ότι οι ιατροδικαστές θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει την άποψή του» δήλωσε, επισημαίνοντας πως οι αρχές πρέπει «να είναι ανοικτές» στις απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής των νόμων.

Σε επόμενο σημείο αποδοκίμασε τις ταραχές και τη βία που εκδηλώθηκαν στο πλαίσιο διαδηλώσεων λέγοντας πως «δεν είναι αποδεκτές». Ανέφερε επίσης ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως η αστυνομία και οι Φρουροί της Επανάστασης, θυσιάζουν τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας, προειδοποιώντας:

«Κανείς δεν θα επιτρέψει το χάος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νομοσχέδιο για επαναφορά εκτελέσεων στη Λευκορωσία

Άδεια Σούνακ σε ορυχείο άνθρακα μετά…30 χρόνια

Οξύνεται η σοβαρή πολιτική κρίση στο Περού

Κομμένη στα δύο ξανά η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα