ΑΘΗΝΑ
05:29
|
20.04.2024
Το Πολεμικό Ναυτικό έχει έτοιμα εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης πιθανής απόπειρας της Τουρκίας για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ερευνητικό σκάφος «Yunus» βγάζει από αύριο (29/09) ως τις 5 Οκτωβρίου η Τουρκία σε περιοχή δυτικά της Λέσβου με νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε το απόγευμα.

Στην περιοχή ωστόσο πραγματοποιείται η (από καιρό προγραμματισμένη) ελληνογαλλική άσκηση «Λόγχη».

Παράλληλα, πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας αναφέρουν πως το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη έτοιμα εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης  ενδεχόμενης απόπειρας της Τουρκίας να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο ώστε να δημιουργήσει «τετελεσμένα».

Τα ελληνοτουρκικά στην σύνοδο του Αλικάντε

Επιπλέον, την Παρασκευή πραγματοποιείται στο Αλικάντε της Ισπανίας η Ευρωμεσογειακή σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των ηγετών εννιά χωρών της νότιας Ευρώπης.

Οι ηγέτες αυτοί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται να εκφράσουν την στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία.

Οι εντεινόμενες απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας είναι επίσης βέβαιο πως θα συζητηθούν στο δείπνο εργασίας των εννιά ηγετών της Ευρωμεσογειακής συνόδου κορυφής,  δηλαδή οι ηγέτες των κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.

Στην Ευρωμεσογειακή σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα