ΑΘΗΝΑ
14:23
|
23.04.2024
Οι κάτοικοι του Ντονμπάς, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν θέλουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη ζωή τους, αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δρόμο για την προσχώρηση στη Ρωσική Ομοσπονδία ανοίγουν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που διεξήχθησαν μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ καθώς επίσης και στις περιοχές Χερσόνα και Ζαπορίζια σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Referendums on Donbass republics, Zaporozhye, Kherson regions to join Russia  close today - World - TASS

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται πως στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ το ποσοστό υπέρ του «Ναι» μεταξύ των ψηφισάντων ανέρχεται στην περίπτωση του πρώτου στο 99,23% και στην περίπτωση του δεύτερου στο 98,42%. Στην περιοχή της Ζαπορίζια ψήφισαν υπέρ της ένωσης με την Ρωσία το 93,11% των ψηφισάντων και στην περιοχή της Χερσώνας το 76,9%.

«Παρά τις προβοκάτσιες του καθεστώτος στο Κίεβο που έδωσαν εγκληματικές εντολές για μαζικό βομβαρδισμό περιοχών με αμάχους, οι άνθρωποι δεν φοβήθηκαν να πάνε στις κάλπες και να εκφράσουν τη βούλησή τους. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μιλούν από μόνα τους: οι κάτοικοι του Ντονμπάς, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν θέλουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη ζωή τους. Έκαναν συνειδητή και ελεύθερη επιλογή υπέρ της Ρωσίας».

Στην ίδια ανακοίνωση οι ρωσικές αρχές ισχυρίζονται πως τα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν με όλες τις προβλεπόμενες αρχές και κριτήρια του «διεθνούς δικαίου» υπό το βλέμμα συνολικά 113 διεθνών παρατηρητών από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Λετονία και άλλες χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα