ΑΘΗΝΑ
13:03
|
25.04.2024
Εκτεταμένες καταστροφές στη νοτιοδυτική Φλόριντα προκάλεσε ο κυκλώνας Ίαν. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εκτιμά ότι ίσως είναι ο φονικότερος στην ιστορία της πολιτείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κάτοικοι της Κούβας και της Φλόριντας μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίαν, που τώρα κινείται βόρεια προς τις πολιτείες Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μεταβαίνοντας απόψε στο στρατηγείο της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) στην Ουάσιγκτον, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα κόστη από την απόσυρση των συντριμμιών που προκάλεσε ο τυφώνας αλλά και τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης πολιτών που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ίαν και ο οποίος εκτιμάται πως προκάλεσε καταστροφές και υλικές ζημιές περίπου 100 δις. δολαρίων. Εκτίμησε πως ο Ίαν ίσως αποβεί ο φονικότερος στην ιστορία της Φλόριντα.

Ανακοίνωσε επίσης βοήθημα έως 37.900 δολάρια για επισκευές σπιτιών και άλλα 37.900 δολάρια για κατεστραμμένες οικοσυσκευές και χαμένα υπάρχοντα «από αυτοκίνητα ως χαμένη βέρα γάμου».

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης την προειδοποίησή του προς τις πετρελαϊκές εταιρίες να μην επωφεληθούν των καταστροφών του Ίαν ώστε να αυξήσουν τις τιμές καυσίμων στην πολιτεία της Φλόριντα.

Στη Φλόριντα υπολογίζεται πως παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ οι πλημμυροπαθείς ειδικά σε νοτιοδυτικές περιοχές της πολιτείας ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες καθώς ο κυκλώνας παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Στην κομητεία Όραντζ της Φλόριντα πάντως παραμένουν εγκλωβισμένες σε ταράτσες πλημμυρισμένων σπιτιών αρκετές δεκάδες οικογένειες, περιμένοντας τα συνεργεία διάσωσης.

Στην Κούβα και δη η περιοχή  Βουέλτα Αμπάχο της επαρχίας Πινάρ δελ Ρίο χτυπήθηκε σκληρά από τον κυκλώνα  με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ως σήμερα, περίπου 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα, ένα 48ωρο μετά την έλευση του Ίαν στην δυτική Κούβα.

Στην περιοχή Βουέλτα Αμπάχο ελάχιστα ξηραντήρια καπνού που χρησιμοποιείται για τα περίφημα πούρα Αβάνας αντιστάθηκαν στους ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να είναι σε απόγνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα