ΑΘΗΝΑ
11:58
|
01.12.2023
Στις 3 το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, η υπογραφή των επίσημων συμφωνιών για την ενσωμάτωση του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τελετή υπογραφής των συνθηκών για την είσοδο νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 15:00 στο Κρεμλίνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους, σήμερα, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αύριο, στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, στην Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί τελετή για την υπογραφή συμφωνιών για την είσοδο νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της υπογραφής θα προηγηθεί ομιλία του προέδρου Πούτιν, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα ακολουθήσει και μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Όπως διευκρίνισε ο Νμτίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Κρεμλίνο, θα γίνουν δεκτά στη Ρωσική Ομοσπονδία και οι τέσσερεις περιοχές. «Και τα τέσσερα, όλα τα εδάφη που διεξήγαγαν δημοψηφίσματα και έκαναν αντίστοιχο αίτημα στη ρωσική πλευρά θα γίνουν δεκτά», εξήγησε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι ο Πούτιν θα συναντηθεί με τους επικεφαλείς των περιοχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR), της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στο Κρεμλίνο, στο περιθώριο της τελετής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Εκεχειρία τέλος

Παλαιστινιακό: Η ανέφικτη λύση των δύο κρατών

Πράσινο φως από τον Μπλίνκεν για την συνέχιση του πολέμου στη Γάζα

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα