ΑΘΗΝΑ
08:16
|
24.04.2024
Ο γνωστός Αυστριακός ηθοποιός αξιοποίησε την επίσκεψή του εκεί για να εκπέμψει μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είμαι γιος ενός Ναζί που υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε την Τετάρτη φθάνοντας στο στρατόπεδο του Άουσβιτς στην Πολωνία ο 75χρονος αθλητής, ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ο Αυστριακός αστέρας του Χόλυγουντ μετέβη στο ναζιστικό στρατόπεδο μαζί με τον Σάιμον Μπέργκσον, που είναι γιος Εβραίου που επέζησε του ολοκαυτώματος και τώρα είναι πρόεδρος του «Ιδρύματος Εβραϊκού Κέντρου Άουσβιτς». Ο Σβαρτσενέγκερ κάλεσε, λοιπόν, τον κόσμο να αγωνιστεί ενάντια στο μίσος και τις διακρίσεις, δηλώνοντας:

«Αυτός και εγώ είμαστε η δεύτερη γενιά και αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις προκαταλήψεις, το μίσος και τις διακρίσεις».

Ο Μπέργκσον από την πλευρά του τόνισε:

«Ο Άρνολντ και εγώ είμαστε η ζωντανή απόδειξη πως μέσα σε μία γενιά το μίσος μπορεί να σβηστεί εντελώς. Κυβερνήτη, σας ευχαριστούμε, που ήσασταν μαζί μας σήμερα»

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο  Σβαρτσενέγκερ συναντήθηκε και με την Λιντίγια Μαξίμοβιτς που μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο όταν ήταν τριών ετών και υπέστη τα απάνθρωπα πειράματα του Δρ Μένγκελε.

Πριν αποχωρήσει από το στρατόπεδο του Άουσβιτς ο  Σβαρτσενέγκερ έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του ιστορικού χώρου την εμβληματική φράση του: «Θα επιστρέψω» (“I’ll be back”)  που έλεγε στην ταινία «Ο εξολοθρευτής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα