ΑΘΗΝΑ
23:49
|
05.12.2022
Η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μαρία Χεσούς Μοντέρο, έκανε λόγο για φόρο «αλληλεγγύης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κάτοικοι των οποίων ο πλούτος υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ θα υπόκεινται σε νέο φόρο περιουσιακών στοιχείων το 2023 και το 2024.

Η υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο περιέγραψε τον προσωρινό φόρο πλούτου, ο οποίος αναμένεται να επηρεάσει 23.000 ανθρώπους, ή το 0,1% των φορολογουμένων, ως φόρο «αλληλεγγύης».

Η Μοντέρο εξήγησε ότι τα άτομα με περιουσιακά στοιχεία 3-5 εκατομμυρίων ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 1,7% και εκείνα των οποίων ο πλούτος βρίσκεται μεταξύ 5-10 εκατομμυρίων ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 2,1%. Τα άτομα με περιουσίες άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 3,5%.

Ο φόρος αποτελεί μέρος μιας σειράς προσαρμογών που σχεδιάζονται για τον επερχόμενο προϋπολογισμό της Ισπανίας, οι οποίες αποσκοπούν στην ανακούφιση των δυσκολιών που προκαλούνται από τον αχαλίνωτο πληθωρισμό και την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τον συντελεστή φόρου εισοδήματος από 26% σε 27% για άτομα που κερδίζουν περισσότερα από 200.000 ευρώ ετησίως.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα και το κόμμα Unidas Podemos συμφώνησαν στα μέτρα, τα οποία αναμένεται να αποφέρουν 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για την παροχή βοήθειας σε άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τους φόρους για ετήσια εισοδήματα έως και 21.000 ευρώ σε μια κίνηση που σύμφωνα με την Μοντέρο θα ωφελήσει περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού, δεδομένου ότι ο μέσος ετήσιος μισθός στην Ισπανία είναι 21.000 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Καλοβλέπουν» την νομιμοποίηση κρυπτονομισμάτων στη Μόσχα

Και στα Εξάρχεια δακρυγόνα, μετά από πορεία για τον 16χρονο Φραγκούλη

Πάνω από 270 οι νεκροί της σφαγής στο Κισίσε της ΛΔ Κονγκό

Επεισόδια με δακρυγόνα και χειροβομβίδες στην Καμάρα Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα