ΑΘΗΝΑ
04:09
|
20.04.2024
Η Φινλανδία θα κλείσει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες από τα μεσάνυχτα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Φινλανδία θα κλείσει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της διασυνοριακής κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Η εισροή Ρώσων θεωρείται πλέον ότι θέτει σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της Φινλανδίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο σε συνέντευξη Τύπου.

Η είσοδος για οικογενειακές επισκέψεις, καθώς και για εργασία και σπουδές, θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται, πρόσθεσε.

Η Φινλανδία υποστηρίζει ότι δέχθηκε ρεκόρ Ρώσων που διέσχισαν τα σύνορά της το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την κινητοποίηση εφέδρων να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, η Πολωνία και τα Βαλτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για τους περισσότερους Ρώσους επισκέπτες ως αντίποινα για την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η φινλανδική κυβέρνηση, που είναι χώρα διέλευσης στη ζώνη Σένγκεν της Δυτικής Ευρώπης χωρίς διαβατήρια, δήλωσε από την προηγούμενη Παρασκευή ότι σχεδιάζει να σταματήσει τον τουρισμό από τη Ρωσία και ότι η απόφαση θα οριστικοποιούνταν τις επόμενες ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα