ΑΘΗΝΑ
15:45
|
09.12.2022
Η Φινλανδία θα κλείσει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες από τα μεσάνυχτα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Φινλανδία θα κλείσει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της διασυνοριακής κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Η εισροή Ρώσων θεωρείται πλέον ότι θέτει σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της Φινλανδίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο σε συνέντευξη Τύπου.

Η είσοδος για οικογενειακές επισκέψεις, καθώς και για εργασία και σπουδές, θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται, πρόσθεσε.

Η Φινλανδία υποστηρίζει ότι δέχθηκε ρεκόρ Ρώσων που διέσχισαν τα σύνορά της το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την κινητοποίηση εφέδρων να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, η Πολωνία και τα Βαλτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για τους περισσότερους Ρώσους επισκέπτες ως αντίποινα για την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η φινλανδική κυβέρνηση, που είναι χώρα διέλευσης στη ζώνη Σένγκεν της Δυτικής Ευρώπης χωρίς διαβατήρια, δήλωσε από την προηγούμενη Παρασκευή ότι σχεδιάζει να σταματήσει τον τουρισμό από τη Ρωσία και ότι η απόφαση θα οριστικοποιούνταν τις επόμενες ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Είχε έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο Σμυρλής, όταν ενέκρινε εξαγωγή του Predator;»

Αφορμή για αυστηρότερη νομοθεσία οι συλλήψεις παρακρατικών στη Γερμανία

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά της Δυτικής Αττικής

ΜέΡΑ25: Η ατιμωρησία των δολοφόνων του Σαμπάνη πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα