ΑΘΗΝΑ
20:33
|
26.04.2024
Απολύοντας τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών απάντησε η εργοδοσία στην απόφαση συνέχισης της απεργίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας καλεί σήμερα Πέμπτη, στις 5.30 μμ, το ΠΑΜΕ με αφορμή τις νέες απολύσεις στην οινοποιεία Μαλαματίνα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις νέες απολύσεις συνδικαλιστών.

Η διοίκηση της επιχείρησης απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγγίδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και Οργανωτικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, Άρη Μερκενίδη, λίγη ώρα μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της επιχείρησης, η οποία αποφάσισε συνέχιση της απεργίας.

«Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στη “Μαλαματίνα”, που αγωνίζονται πολύμορφα όλο αυτό το διάστημα διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα πέσει στο κενό! Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη “Μαλαματίνα”», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Η με τις πλάτες της κυβέρνησης εκδικητική απόλυση των συνδικαλιστών καταγγέλθηκε και από την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων στην Μαλαματίνα καλεί σήμερα, Πέμπτη, στις 19:00 σε σύσκεψη σωματείων και κοινωνικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να συντονιστούν από κοινού δράσεις όλων των εργαζομένων που πλήττονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα