ΑΘΗΝΑ
11:38
|
25.04.2024
Τα υγειονομικά έγγραφα που θα πρέπει να έχουν οι ξένοι φίλαθλοι στο Κατάρ ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων θα γίνεται η είσοδος στο Κατάρ των ξένων τουριστών-φιλάθλων που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 που ξεκινούν στις 20 Νοεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές τονίζοντας ότι οι φίλαθλοι άνω των 18 ετών θα πρέπει να κατεβάσουν επίσης και την εφαρμογή έξυπνου κινητού τηλεφώνου Ehteraz που θα εντοπίζει τις κινήσεις των ατόμων και το στάτους μόλυνσης ή μη από κορονοϊούς covid-19.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα συνιστά ουσιαστικά ένα «πράσινο πάσο» για τους φιλάθλους που δεν έχουν μολυνθεί από κορονοϊό προτού μπουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους της αθλητικής διοργάνωσης.

Επιπλέον προτού ταξιδέψουν στο Κατάρ οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να παρουσιάσουν  αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR τεστ που έχει γίνει μέσα στις τελευταίες 48 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα ή ράπιντ τεστ σε επίσημα διαγνωστικά κέντρα και εφόσον έχει γίνει μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Ο εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος για τους 1.200.000 φιλάθλους που αναμένεται να κατακλύσουν το Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι μάσκες πάντως θα είναι απαραίτητες όχι μόνο στα γήπεδα αλλά και στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας (π.χ. Μετρό).

Στο Κατάρ έχουν καταγραφεί μόλις 450.000 κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας και 682 θάνατοι.

Το 97% των ανθρώπων που ζουν στο Κατάρ (περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων οι 350.000 είναι Καταριανοί) έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα