ΑΘΗΝΑ
04:45
|
27.04.2024
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τάχθηκε υπέρ της λογοκρισίας στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, τάχθηκε υπέρ της λογοκρισίας στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας της στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντας την ανεξέλεγκτη ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο «όπλο πολέμου».

«Ως ηγέτες, ανησυχούμε δικαίως ότι ακόμη και αυτές οι πιο ήπιες προσεγγίσεις στην παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν ως εχθρικές προς τις αξίες της ελευθερίας του λόγου που εκτιμούμε τόσο πολύ», ισχυρίστηκε. «Αλλά ενώ δεν μπορώ να σας πω σήμερα ποια είναι η απάντηση σε αυτήν την πρόκληση, μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε».

«Άλλωστε, πώς μπορείς να τερματίσεις επιτυχώς έναν πόλεμο αν οι άνθρωποι οδηγηθούν να πιστέψουν ότι ο λόγος ύπαρξής του δεν είναι μόνο νόμιμος αλλά και ευγενής;», συνέχισε. «Πώς αντιμετωπίζεις την κλιματική αλλαγή αν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει;»

«Τα όπλα μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά οι στόχοι εκείνων που τα διαιωνίζουν είναι συχνά οι ίδιοι: Να προκαλέσουν χάος και να μειώσουν την ικανότητα των άλλων να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να διαλύσουν κοινότητες, να προκαλέσουν την κατάρρευση της συλλογικής δύναμης των χωρών που συνεργάζονται», συμπλήρωσε.

«Αλλά έχουμε μια ευκαιρία εδώ να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα συγκεκριμένα όπλα πολέμου δεν θα γίνουν καθιερωμένο μέρος του πολέμου», πρόσθεσε. «Έχουμε τα μέσα. Χρειαζόμαστε απλώς τη συλλογική βούληση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα