ΑΘΗΝΑ
11:20
|
19.04.2024
Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του Αμερικανού ράπερ. Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο μπάνιο φίλου του στο Λος Άντζελες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αμερικανός ράπερ Coolio, γνωστός από την κλασική πια επιτυχία του «Gangsta’s Paradise», το μουσικό θέμα της ταινίας «Dangerous Minds» με πρωταγωνίστρια τη Μισέλ Φάιφερ.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Αrtis Leon Ivey Jr, όπως ήταν το κανονικό όνομα του Coolio επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του Jarez Posey, o οποίος μιλώντας στον ιστότοπο «The Hollywood Reporter δήλωσε ότι ο καλλιτέχνης βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο μπάνιο ενός φίλου του στο Λος Άντζελες.

Ο Coolio ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική τη δεκαετία του ’80 και καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της χιπ χοπ σκηνής το 1995 με το Gangsta’s Paradise, για το οποίο είχε τιμηθεί με το μουσικό βραβείο Grammy.

Το BBC στο σχετικό δημοσίευμά του αναφέρει ότι τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του Αμερικανού ράπερ παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, ο μάνατζερ του Jarez Posey μιλώντας στον ιστότοπο TMZ άφησε να εννοηθεί ότι ο 59χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Ο γεννημένος την 1η Αυγούστου 1963 τραγουδιστής είχε έντονη φιλανθρωπική δράση και είχε δημιουργήσει, μεταξύ άλλων και την επιτυχημένη σειρά «Cookin’ with Coolio».

Δεκάδες μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες κατέκλυσαν το διαδίκτυο με μηνύματα για την απώλειά του. Μεταξύ αυτών ξεχώρισε το μήνυμα της ηθοποιού Μισέλ Φάιφερ στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

«Gangstas paradise. R I P», έγραψε ο ράπερ Snoop Dogg αποχαιρετώντας τον φίλο και συνάδελφό του.

«Έχω φρικάρει, μόλις έμαθα ότι ο καλός μου φίλος Coolio πέθανε», σχολίασε στο Twitter o Vanilla Ice με τον οποίο ο εκλιπών είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ένας άλλος θεσμός της χιπ χοπ, ο Ice Cube έγραψε: «Άσχημα νέα. Έζησα από πρώτο χέρι την ανέλιξή του στη μουσική βιομηχανία». Τέλος, ο MC Hammer, ένα ακόμα διάσημος ράπερ των nineties χαρακτήρισε τον Coolio «έναν από τους πιο ωραίους τύπους που έχω ποτέ γνωρίσει». Συνόδευσε τον αποχαιρετισμό του με μια φωτογραφία τους δίπλα στους ράπερ Tupac και Snoop Dogg.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα