ΑΘΗΝΑ
04:30
|
23.04.2024
Η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε τη Δανία και τη Σουηδία «χώρες με επίκεντρο το ΝΑΤΟ» οι οποίες «ελέγχονται πλήρως από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι οι ρωγμές στους αγωγούς Nord Stream που έχουν προκαλέσει διαρροές φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας σημειώθηκαν σε έδαφος που είναι «πλήρως υπό τον έλεγχο» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει «πλήρη έλεγχο» στα ύδατα γύρω από τη Δανία και τη Σουηδία, όπου έχουν εντοπιστεί τέσσερις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, οι οποίοι διασχίζουν τον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

«Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι πρόκειται για ουδέτερα ύδατα και ούτω καθεξής», ανέφερε η Ζαχάροβα σε συνέντευξή της, ωστόσο το περιστατικό συνέβη «στις εμπορικές και οικονομικές ζώνες της Δανίας και της Σουηδίας». Πρόκειται για «χώρες με επίκεντρο το ΝΑΤΟ γεμάτες με αμερικανικά όπλα οι οποίες ελέγχονται πλήρως από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών», υποστήριξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Σκοτώθηκε Ισπανός στρατιωτικός σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα