ΑΘΗΝΑ
10:05
|
16.04.2024
Χθες, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ενημέρωσε για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια χρονική στιγμή που η εσωτερική πολιτική σκηνή ταλανίζεται από το θέμα των υποκλοπών, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, επισκέπτεται, σήμερα Πέμπτη τη χώρα μας.

Στην ατζέντα της, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται όλα τα θέματα που σχετίζονται με το κράτος Δικαίου, όπως οι παρακολουθήσεις, η κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, η δίκαιη κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης και η ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Η κ. Γιούροβα κατά την παραμονή της στην Αθήνα, αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Επίσης θα συναντήσει την πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα καθώς και τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.

Χθες, πριν την άφιξή της στη χώρα μας, η κ. Γιούροβα είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ενημέρωσε για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα για το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος και δημοσιογράφων.

Στο ενημερωτικό δελτίο της Κομισιόν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, επισημαίνεται ότι η κ. Γιούροβα κατέγραψε τις ανησυχίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ γίνεται λόγος«το καθήκον των κρατών-μελών να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους ώστε να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό περιλαμβάνει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ελευθερία της έκφρασης».

Επισημαίνεται επίσης ότι «ο ρόλος της Επιτροπής είναι να προασπίζει το κράτος δικαίου με συστημικό τρόπο», αλλά προστίθεται πως η Κομισιόν δεν έχει εξουσίες διερεύνησης, επομένως δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τις έρευνες που διεξάγονται από εθνικές αρχές και δικαστήρια σε μεμονωμένες καταστάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα