ΑΘΗΝΑ
15:27
|
09.12.2022
Χωρίς καραντίνα και PCR πλέον οι αφίξεις στην Ταϊβάν από 13 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ταϊβάν θα τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα COVID-19 για αφίξεις από τις 13 Οκτωβρίου και θα υποδεχτεί τους τουρίστες πίσω, δήλωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στο σχέδιό της να ανοίξει ξανά στον έξω κόσμο.

Η Ταϊβάν είχε διατηρήσει ορισμένους από τους κανόνες εισόδου και καραντίνας σε ισχύ καθώς μεγάλα τμήματα της υπόλοιπης Ασίας χαλαρώνουν ή τους άρουν εντελώς, αν και τον Ιούνιο μείωσε τον αριθμό των ημερών που απαιτούνταν στην απομόνωση για τις αφίξεις σε τρεις από επτά που ίσχυαν στο παρελθόν.

Η Ταϊβάν έχει αναφέρει 6,3 εκατομμύρια εγχώρια κρούσματα από την αρχή του έτους, λόγω της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον. Με περισσότερο από το 99% αυτών να παρουσιάζουν καθόλου ή μόνο ήπια συμπτώματα, η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς στο «νέο μοντέλο της Ταϊβάν».

Ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Λο Πινγκ-τσενγκ είπε στους δημοσιογράφους ότι με έναν καλά εμβολιασμένο πληθυσμό και την πανδημία υπό έλεγχο στο σπίτι, ήρθε η ώρα να ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει προηγουμένως ότι στόχευε σε επαναλειτουργία της χώρας στις 13 Οκτωβρίου.

Μια σειρά από άλλα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των τεστ PCR για αφίξεις και της επανέναρξης της εισόδου χωρίς βίζα για τους πολίτες όλων των χωρών που είχαν προηγουμένως αυτό το καθεστώς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι πολίτες της Ταϊβάν και οι αλλοδαποί κάτοικοι δεν έχουν απαγορευτεί να φύγουν και στη συνέχεια να εισέλθουν ξανά, αλλά έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι ή σε ξενοδοχεία για έως και δύο εβδομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αφορμή για αυστηρότερη νομοθεσία οι συλλήψεις παρακρατικών στη Γερμανία

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά της Δυτικής Αττικής

ΜέΡΑ25: Η ατιμωρησία των δολοφόνων του Σαμπάνη πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη

Αίρει το λοκντάουν το εργοστάσιο της Iphone στην Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα