ΑΘΗΝΑ
03:29
|
19.04.2024
Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας The Jerusalem Post αναφέρει πως το μέτρο εγκρίθηκε από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, αντιστράτηγος Αβίβ Κοχάβι, ενέκρινε τη χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τη διεξαγωγή «στοχευμένων δολοφονιών» Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας The Jerusalem Post.

Oι διοικητές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων θα επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν drones όχι μόνο για συλλογή πληροφοριών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, αλλά και για να πραγματοποιούν επιθέσεις σε περίπτωση που οπλισμένοι μαχητές ταυτοποιηθούν ως άμεσες απειλές για τα στρατεύματά τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο υπουργός Εσωτερικών Ομέρ Μπαρ Λεβ δήλωσε ότι ενώ «κανείς δεν ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας», εάν η κατάσταση στη χώρα συνεχίσει να επιδεινώνεται, «μπορεί να συμβεί».

Το Ισραήλ «καταβάλλει στοχευμένες προσπάθειες και αντίμετρα» σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο, δήλωσε ο Μπαρ Λεβ, προσθέτοντας ότι «η πιθανότητα να συμμετάσχουν η Χαμάς και το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ στην Παλαιστίνη από τη Λωρίδα της Γάζας εάν ξεκινήσουμε μια επιχείρηση, δεν θα μας αποτρέψει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα