ΑΘΗΝΑ
14:30
|
24.04.2024
Το Γερεβάν καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει το Μπακού να τηρήσει την εκεχειρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μια ακόμα φορά, το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στις αρχές του Αζερμπαϊτζάν ώστε να τηρήσουν αυστηρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια επίθεσης, χθες στη συνοριακή γραμμή, έχασαν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες.

«Στις 28 Σεπτεμβρίου, τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν, που παραμένουν παράνομα στο κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας, παραβίασαν ξανά την εκεχειρία και άνοιξαν πυρ με όλμους και βαρέα όπλα προς την ανατολική κατεύθυνση των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, σκοτώνοντας τρεις Αρμένιους στρατιώτες».

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στη στρατιωτική πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, να λάβει αποτελεσματικά μέτρα και να χρησιμοποιήσει αντίστοιχους μηχανισμούς για να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση της εκεχειρίας, την απόσυρση των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν από το κυρίαρχο αρμενικό έδαφος και την πρόληψη νέων επεισοδίων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε, σήμερα Πέμπτη, στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η τελευταία πρόκληση είχε ως στόχο να σαμποτάρει μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, η διοργάνωση της οποίας συζητείται.

«Η ενέργεια του Αζερμπαϊτζάν, η οποία είναι η συνέχιση της επίθεσης μεγάλης κλίμακας που ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου, καταδεικνύει κατάφωρη περιφρόνηση στις πρόσφατες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τήρηση της κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της αρμενικής πλευράς σχετικά με την πρόθεση του Αζερμπαϊτζάν να συνεχίσει να χρησιμοποιεί βία και να συνεχίσει τη μαξιμαλιστική πολιτική του».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη, σε μια σειρά πολλών, κρίση στα σύνορα των δύο χωρών, ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 300 άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα