ΑΘΗΝΑ
14:13
|
19.04.2024
Χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή στα όρια μεταξύ των εδαφών που ελέγχουν οι δύο πλευρές - Αλληλοκατηγορούνται Κίεβο και Μόσχα για τα πυρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού αυτοκινητοπομπής αμάχων, σήμερα το πρωί στα όρια μεταξύ των εδαφών που ελέγχουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στην Ζαπορίζια, λίγες μόλις ώρες πριν την προσχώρηση της Περιφέρειας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, πρόκειται για αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν για να παραλάβει συγγενείς Ουκρανών πολιτών που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν την, ανεξάρτητη πλέον, περιοχή της Ζαπορίζια. Το Κίεβο υποστηρίζει ότι η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά με τον Ουκρανό περιφερειακό κυβερνήτη, Ολεξάντρ Σταρούκ, να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ότι «υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί».

Από την πλευρά της Μόσχας, το πρακτορείο TASS, μετέδωσε δηλώσεις του προέδρου του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, ο οποίος έκανε λόγο για «εκδίκηση εις βάρος των κατοίκων της Ζαπορίζια», υποστηρίζοντας ότι η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από τον ουκρανικό στρατό και αποτελούνταν από πολίτες που περίμεναν να τους επιτραπεί η είσοδος στα «απελευθερωμένα εδάφη» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ενέργειες του καθεστώτος Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα