ΑΘΗΝΑ
00:19
|
19.04.2024
Το σκίτσο του Γερμανού Μάρκους Γκρόλικ για το «σαμποτάζ» της Βαλτικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υποθαλάσσιοι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 σιγά σιγά αδειάζουν ενώ τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας για το ποιος κρύβεται πίσω από το «σαμποτάζ» της Βαλτικής συνεχίζονται.

Χθες πάντως, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι ακόμη πολύ πρόωρο να γίνονται εκτιμήσεις για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις διαρροές αερίου εξαιτίας εκρήξεων στους υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream 1 και 2. «Σε ό,τι αφορά την επίθεση και τη ζημιά στους αγωγούς, νομίζω αυτή τη στιγμή υπάρχει παρά πολλή σεναριολογία. Όμως ειλικρινά, προτού διενεργηθεί πλήρης έρευνα, κανείς δεν θα είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς τι συνέβη με βεβαιότητα», είπε ο Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χαβάη.

Το σαμποτάζ εμπνέει τους επαγγελματίες σκιτσογράφους σε όλο τον κόσμο αλλά και τους ερασιτέχνες γελοιογράφους στον κόσμο του Twitter.

Ο Γερμανός σκιτσογράφος Μάρκους Γκρόλικ εμπνέεται από το έργο του Ρενέ Μαγκρίτ «Η Προδοσία των Εικόνων» όπου μία πίπα παρουσιάζεται σαν μοντέλο για διαφήμιση μαγαζιού εμπορίας καπνού. Κάτω από την πίπα ο Μαγκρίτ έγραψε τη φράση: «Αυτό δεν είναι μία πίπα» («Ceci n’est pas une pipe»), που σημαίνει πως η ζωγραφιά δεν είναι αυτό που φαίνεται, όπως ίσως συμβαίνει και με τις εκρήξεις στη Βαλτική.

Και ακολουθούν οι εικασίες του Twitter:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα