ΑΘΗΝΑ
16:04
|
20.04.2024
Για σεναριολογία έκανε λόγο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, όσο αφορά στις διαρροές στους αγωγούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι ακόμα πολύ πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις διαρροές αερίου εξαιτίας εκρήξεων στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, εκτίμησε χθες Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χαβάη.

«Σε ό,τι αφορά την επίθεση και τη ζημιά στους αγωγούς, νομίζω αυτή τη στιγμή υπάρχει παρά πολλή σεναριολογία. Όμως ειλικρινά, προτού διενεργηθεί πλήρης έρευνα, κανείς δεν θα είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς τι συνέβη με βεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Όστιν.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ενημέρωσε πως είχε συζήτηση σχετικά με τις διαρροές, χθες Τετάρτη, με τον Δανό ομόλογό του Μόργκεν Μπούντσκοφ, ο οποίος του επεσήμανε πως θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να συγκροτηθεί μια ομάδα κατάλληλη για να εξετάσει τα σημεία των διαρροών και να προσπαθήσει να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβη.

«Μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες, ή να είμαστε σε θέση να κάνουμε περαιτέρω ανάλυση, δεν θα κάνουμε υποθέσεις για το ποιος μπορεί να ευθύνεται», πρόσθεσε ο κ. Όστιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα