ΑΘΗΝΑ
02:34
|
25.04.2024
Το έργο απομάκρυνσης των δεκάδων οβίδων ανέλαβε το τμήμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην κυκλοφορία δόθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα η οδός Λέοντος Σοφού της Θεσσαλονίκης που είχε αποκλειστεί νωρίτερα από την αστυνομία μετά τον εντοπισμό δεκάδων οξειδωμένων οβίδων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι 51 οξειδωμένες οβίδες βρέθηκαν στο εργοτάξιο ανέγερσης πολυκατοικίας επί της οδού Λέοντος Σοφού και απομακρύνθηκαν τις πρώτες ώρες πάνω από τις μισές (τουλάχιστον 28 οβίδες).

Ξεθάβουν συνεχώς οβίδες από το εργοτάξιο στην Λέοντος Σοφού - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το έργο εντοπισμού και απομάκρυνσης των οβίδων ανέλαβαν ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του στρατού που ξέθαβαν για ώρες τις δεκάδες οβίδες, εκ των οποίων πολλές ήταν σε άθικτα κιβώτια ανά τρεις και οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες μέσα στα χώματα.

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε και τρίτη οβίδα σε εργοτάξιο στη Λέοντος Σοφού |  ενότητες, κοινωνία | Real.gr

Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας του ΑΠΘ με εξειδίκευση στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, Στράτος Δορδανάς, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε κάτι πιο συγκεκριμένο για το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι δεκάδες οβίδες επί της Λέοντος Σοφού επειδή πρόκειται για μία «πολύ μικρή τομή στον χρόνο και στην ιστορία της κατοχικής Θεσσαλονίκης». «Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ δύσκολο να την ταυτοποιήσουμε» κατέληξε ο καθηγητής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα