ΑΘΗΝΑ
11:48
|
19.05.2024
Ο ευυπόληπτος Νομπελίστας Καθολικός επίσκοπος βίαζε δεκάδες ανήλικα αγόρια πριν τιμηθεί το 1996 με το Νόμπελ Ειρήνης για το Ανατολικό Τιμόρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις κυρώσεις που επέβαλε στον Νομπελίστα Ειρήνης για τους αγώνες ανεξαρτησίας του Ανατολικού Τιμόρ, Καθολικό επίσκοπο Κάρλος Μπέλο, επιβεβαίωσε το Βατικανό βάση κατηγοριών ότι επί μια εικοσαετία κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Τύπου του Βατικανό, Ματέο Μπρούνι, επιβεβαίωσε πως οι έρευνες σε βάρος του επισκόπου του Ανατολικού Τιμόρ ξεκίνησαν το 2019 και ότι τα πρώτα πειθαρχικά μέτρα (μεταξύ των οποίων περιορισμός στις μετακινήσεις, απαγόρευση επαφών με ανήλικους, κ.α.) ασκήθηκαν σε βάρος του τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Μπρούνι πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά ενισχύθηκαν πέρσι το Νοέμβριο αλλά απέφυγε να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπέλο τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1996. Από το 1983 μέχρι το 2002 ήταν αποστολικός επίτροπος στην Ντίλι, την πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ. Το 2002 υπέβαλε την παραίτησή του στον τότε πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, επικαλούμενος λόγους υγείας και στη συνέχεια το Βατικανό τον έστειλε στη Μοζαμβίκη.

Με αφορμή τις αντιδράσεις στο Βατικανό, το ολλανδικό περιοδικό De Groene Amsterdammer δημοσιοποίησε έρευνα που αναδεικνύει τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς πολλών δεκάδων εφήβων στα ταξίδια που έκανε ο επίσκοπος τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα