ΑΘΗΝΑ
13:24
|
25.04.2024
Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη κοντά στην πόλη τη Σιέρρα Μπιάνκα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε και μία γυναίκα τραυματίστηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας φύλακας κέντρου κράτησης μεταναστών και ο αδερφός του συνελήφθησαν την Πέμπτη, αφότου πυροβόλησαν μετανάστες που έκαναν στάση για να πιουν νερό σε αγροτικό δρόμο του Τέξας κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη κοντά στην πόλη τη Σιέρρα Μπιάνκα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε και μία γυναίκα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο ιατρικό κέντρο Del Sol του Ελ Πάσο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, «η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως ένα φορτηγό, στο οποίο επενέβαιναν δύο άνδρες, σταμάτησε και (οι άνδρες) πυροβόλησαν μία ομάδα παράτυπων μεταναστών που στέκονταν κατά μήκος του δρόμου».

Οι άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες ανθρωποκτονίας, ενώ ο ένας, που εργαζόταν ως φύλακας στην ομοσπονδιακή φυλακή για μετανάστες της Σιέρρα Μπιάνκα, απολύθηκε.

«Αυτός ο σκοτωμός δεν ήταν αυτοδίκαιη απόδοση δικαιοσύνης», αλλά «δολοφονία και έγκλημα μίσους», δήλωσε ο Γκιλμπέρτο Χινογιόσα των Δημοκρατικών.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η υπηρεσία προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ δήλωσε πως κατέγραψε 203,597 συναντήσεις με μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού μόνο για τον Αύγουστο, ενώ υπολογίζει πως ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει περίπου στα 2,3 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της σεζόν.

(πηγή: teleSUR)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα