ΑΘΗΝΑ
21:29
|
26.05.2024
Η αιγυπτιακή οργάνωση δικαιωμάτων Belady ζήτησε την απελευθέρωση 145 γυναικών και 89 παιδιών που φυλακίστηκαν για πολιτικούς λόγους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό το πρίσμα της επανενεργοποίησης της Προεδρικής Επιτροπής Χάρης τον Απρίλιο, η αιγυπτιακή οργάνωση δικαιωμάτων Belady ζήτησε την απελευθέρωση 145 γυναικών και 89 παιδιών που φυλακίστηκαν για πολιτικούς λόγους, ανέφερε την Παρασκευή το Al-Araby Al-Jadeed.

Η ομάδα για τα δικαιώματα προέτρεψε επίσης τις αρχές να απελευθερώσουν γυναίκες πολιτικούς κρατούμενους και ανηλίκους, λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχιζόμενο διάλογο με στόχο την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο της χώρας.

Η ομάδα δικαιωμάτων Belady μοιράστηκε ότι ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων αυξήθηκε κατά 60.000 μέσα σε πέντε μήνες από τότε που η προεδρία διοργάνωσε το Οικογενειακό Ιφτάρ του Ραμαζανιού τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη Belady, 138 γυναίκες και 41 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) βρίσκονται υπό κράτηση και επτά γυναίκες και 48 παιδιά καταδικάζονται για πολιτικούς λόγους.

Αιγυπτιακές οργανώσεις για τα δικαιώματα επιβεβαίωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτικών κρατουμένων έφτασε τους 114.000 περίπου. Αυτή είναι δύο φορές η χωρητικότητα των αιγυπτιακών φυλακών που υπολόγισε ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι τον Δεκέμβριο του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Πάτρα: Νεοναζιστικά σύμβολα στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα