ΑΘΗΝΑ
16:59
|
20.04.2024
Σε κλοιό διαδηλώσεων η Βρετανία, όπου δεκάδες χιλιάδες σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Βρετανία, όπου δεκάδες χιλιάδες σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, τη μεγαλύτερη του κλάδου εδώ και δεκαετίες στη Βρετανία, με αιτήματα που αφορούν μισθολογικές αυξήσεις και τις συνθήκες εργασίας.

Με τον πληθωρισμό στα ύψη, τα εργατικά συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι οι προσφορές των εργοδοτών ισοδυναμούν με μειώσεις μισθών σε πραγματικούς όρους.

«Δεν έχουμε λάβει προσφορές από καμιά εταιρεία που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο», τόνισε χθες Παρασκευή ο Μικ Λιντς, γενικός γραμματέας του συνδικάτου RMT, στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Όλες αυτές οι εταιρείες αποκομίζουν κέρδη από τους σιδηροδρόμους αυτήν τη στιγμή, τεράστια κέρδη, αλλά ζητούν από τα μέλη μας να υπαναχωρήσουν από τα μισθολογικά τους αιτήματα», συμπλήρωσε.

Αντιπροσωπεία του συνδικάτου RMT συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη νέα υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, με τον Μικ Λιντς να χαρακτηρίζει «ενθαρρυντικές» τις συνομιλίες.

Συνολικά, περισσότεροι από 50.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι που εκπροσωπούνται από τα συνδικάτα RMT, ASLEF και TSSA συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Σαββάτου, η οποία θα παραλύσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας.

Η Network Rail, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου και των συναφών υποδομών της χώρας, έχει χαρακτηρίσει την απεργία «αχρείαστη και επιζήμια», επισημαίνοντας ότι η τελευταία πρότασή της αφορούσε μισθολογική αύξηση 8% σε διάστημα δύο ετών, μαζί με επιδόματα. Ανέφερε επίσης ότι μόλις το 11% των δρομολογίων της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα υπάρχουν καθόλου τρένα.

Παράλληλα, δεκάδες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί αυτό το σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις της χώρας από το κίνημα άρνησης πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, όπου οι διαδηλωτές θα βάλουν συμβολικά φωτιά στους λογαριασμούς, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το κόστος ζωής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα