ΑΘΗΝΑ
10:22
|
04.05.2024
Ο Ίλον Μασκ παρουσίασε την Παρασκευή ένα πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ "Optimus" της εταιρείας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, παρουσίασε την Παρασκευή ένα πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ «Optimus» της εταιρείας του, προβλέποντας ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι σε θέση να παράγει εκατομμύρια και να τα πουλήσει για λιγότερο από 20.000 δολάρια – λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής ενός Μοντέλο Υ.

Σύμφωνα με το The Straits Times, ο κ. Μασκ είπε ότι η Tesla υπολογίζει να είναι έτοιμη να λάβει παραγγελίες για το ρομπότ σε τρία έως πέντε χρόνια.

Περιέγραψε μια προσπάθεια ανάπτυξης του προϊόντος για μια δεκαετία ή περισσότερο, το πιο λεπτομερές όραμα που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα για μια επιχείρηση που είπε ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από τα έσοδα της Tesla από ηλεκτρικά οχήματα.

Η ώθηση της Tesla να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ρομπότ μαζικής αγοράς που θα δοκιμάζονται επίσης από θέσεις εργασίας στα εργοστάσιά της, την διαφοροποιεί από άλλους κατασκευαστές που έχουν πειραματιστεί με ανθρωποειδή ρομπότ.

Η πολυαναμενόμενη αποκάλυψη πρωτότυπων ρομπότ στο γραφείο της Tesla στο Palo Alto της Καλιφόρνια ήταν επίσης μέρος αυτού που ο κ. Μασκ περιέγραψε ως μια προσπάθεια να θεωρηθεί η Tesla ως ηγέτης σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, όχι απλώς μια εταιρεία που κατασκευάζει «cool αυτοκίνητα».

Ένα πειραματικό ρομπότ δοκιμής, που η Tesla είπε ότι αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο, βγήκε για να χαιρετήσει το πλήθος την Παρασκευή και η Tesla έδειξε ένα βίντεο του να κάνει απλές εργασίες, όπως πότισμα φυτών, μεταφορά κιβωτίων και ανύψωση μεταλλικών ράβδων σε ένα σταθμό παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

Αλλά ένα πιο βελτιωμένο τρέχον μοντέλο, το οποίο ο κ. Μασκ είπε ότι ήταν πιο κοντά σε αυτό που ήλπιζε να βάλει στην παραγωγή, παρουσιάστηκε πάνω σε μια πλατφόρμα και έκάνε ένα αργό χαιρετισμό στο πλήθος.

Ο κ. Μασκ το ονόμασε Optimus και είπε ότι θα μπορούσε να περπατήσει σε λίγες εβδομάδες.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να τελειοποιήσουμε το Optimus και να το αποδείξουμε», είπε, αλλά ότι το Optimus «θα είναι απίστευτο σε πέντε ή δέκα χρόνια, θα σας πάρει τα μυαλά».

Στρατός ρομπότ

Είπε ότι από τα υπάρχοντα ανθρωποειδή ρομπότ «λείπει ένας εγκέφαλος» – και η ικανότητα να λύνουν προβλήματα μόνα τους.

Αντίθετα, είπε, το Optimus θα ήταν ένα «εξαιρετικά ικανό ρομπότ» από το οποίο η Tesla θα είχε ως στόχο να παράγει εκατομμύρια.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor και της Honda Motor, έχουν αναπτύξει πρωτότυπα ανθρωποειδών ρομπότ ικανά να κάνουν περίπλοκα πράγματα, όπως το σουτ μιας μπάλας μπάσκετ, και τα ρομπότ παραγωγής από την ABB και άλλες αποτελούν βασικό πυλώνα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αλλά η Tesla είναι μόνη που ωθεί την ευκαιρία της αγοράς για ένα ρομπότ μαζικής αγοράς που θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε εργοστασιακές εργασίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα