ΑΘΗΝΑ
12:24
|
19.04.2024
«Οι αλεπούδες παλεύουν για τα δικαιώματα των κοτόπουλων», έγραψε η διπλωμάτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου να βοηθήσει τη Δανία στην έρευνα για δολιοφθορές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 έμοιαζε με «αλεπούδες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των κοτόπουλων».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφερε τη βοήθειά του στη Δανία στη διερεύνηση της δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream, ανέφερε το γραφείο της [ΗΒ] πρωθυπουργού [Λιζ Τρας]. Οι αλεπούδες αγωνίζονται για τα δικαιώματα των κοτόπουλων», έγραψε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram το Σάββατο.

Τέσσερις διαρροές αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream έχουν αποκαλυφθεί, με την πιο πρόσφατη να εντοπίζεται από την ακτοφυλακή της Σουηδίας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει την κατάσταση με τους αγωγούς σε συνεδρίαση στις 30 Σεπτεμβρίου που θα συγκληθεί κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Δύση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη «αρχίσει πρακτικά να καταστρέφει τις κοινές ευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές». Τόνισε ότι «είναι προφανές σε όλους ποιοι επωφελούνται από αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα