ΑΘΗΝΑ
01:35
|
20.04.2024
Ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου χαρακτήρισε παράλογη την ιδέα ότι η Μόσχα βρισκόταν πίσω από το περιστατικό στους αγωγούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, σε συνομιλία με τον Άντριου Ναπολιτάνο, παρουσιαστή του podcast Judging Freedom, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Πρέπει να εξετάσετε ποιοι είναι οι κρατικοί παράγοντες που έχουν την ικανότητα να το κάνουν αυτό. Και αυτό σημαίνει ότι το Βασιλικό Ναυτικό [του Ηνωμένου Βασιλείου] και το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών <…> Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά σαφές», είπε ο Μακγκρέγκορ. Σημείωσε επίσης τη δημοσίευση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας (2007-2014), του ευρωβουλευτή Ράδοσλαβ Σικόρσκι, ο οποίος ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 στη σελίδα του στο Twitter.

Ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου χαρακτήρισε παράλογη την ιδέα ότι η Μόσχα βρισκόταν πίσω από το περιστατικό στους αγωγούς. «Οι Ρώσοι δεν το έκαναν αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι η εμπλοκή της Γερμανίας στο περιστατικό ήταν «εξαιρετικά απίθανη».

Τέσσερις διαρροές αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream έχουν αποκαλυφθεί, με την πιο πρόσφατη να εντοπίζεται από την ακτοφυλακή της Σουηδίας. Νωρίτερα, η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε ότι τρία νήματα των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν άνευ προηγουμένου ζημιές τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα «ανησυχεί βαθιά για τα νέα» και δεν απέκλεισε ότι η λειτουργία των αγωγών θα μπορούσε να είχε διακοπεί από μια πράξη δολιοφθοράς. Σουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream τη Δευτέρα. Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας ανέφερε ότι μεγάλη ποσότητα αερίου είχε χυθεί στη θάλασσα. Τα αεροσκάφη και τα πλοία απαγορεύεται να πλησιάσουν την τοποθεσία πιο κοντά από πέντε ναυτικά μίλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα