ΑΘΗΝΑ
10:32
|
12.05.2024
Ανακαλύφθηκαν σπάνιες φωτογραφίες των Beatles από τις πρώτες εμφανίσεις τους στο Cavern Club του Λίβερπουλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακαλύφθηκαν σπάνιες φωτογραφίες των Beatles από τις πρώτες εμφανίσεις τους στο Cavern Club του Λίβερπουλ. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1961, ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου σινγκλ τους Love Me Do.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Σερ Πολ ΜαΚάρτνεϊ και τον Τζον Λένον να τραγουδούν, με τον Τζορτζ Χάρισον στην κιθάρα και τον πρώτο τους ντράμερ πριν τον Ρίνγκο Σταρ, Πιτ Μπεστ.

Ο ιστορικός Μαρκ Λούισον τους περιέγραψε ως «αδύναμα υποσιτισμένα παιδιά» μετά την περιοδεία τους στη Γερμανία.

Το συγκρότημα, το οποίο ήταν τότε μεταξύ 18 και 20 ετών, είχε πρόσφατα επιστρέψει από τις εμφανίσεις του στο Αμβούργο, όπου «έκλεισε 500 ώρες σκηνής σε 90 ημέρες», είπε. «Τόσο αδύνατους τους έκανε αυτός ο συναυλιακός μαραθώνιος, που είναι λες και τα κεφάλια και τα σώματά τους είναι ξένα.

«Επίσης, πρόκειται για μια εμφάνιση που τονίζεται από τα ασυνήθιστα ρούχα – δερμάτινα παντελόνια και βαμβακερά μπλουζάκια. Καμία άλλη φωτογραφία δεν τους δείχνει ντυμένους με αυτόν τον τρόπο».

Ο Λιούσον, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία για το συγκρότημα, είπε ότι οι φωτογραφίες έδειχναν τους Beatles να παίζουν σε ένα μεσημεριανό ή βραδινό κοινό τον Ιούλιο του 1961.

«Τρεις μήνες μετά, ο Τζον και ο Πολ πήγαν στο Παρίσι και επέστρεψαν με αυτό που έγινε γνωστό ως το «κούρεμα των Beates».

«Μέρες αργότερα, ο Μπραϊαν Επσταϊν είδε τους Beatles στο Cavern, και προσφέρθηκε να γίνει μάνατζέρ τους, τοποθετώντας σε μια τροχιά που άλλαξε τον κόσμο μας».

Ο Πιτ Μπεστ αποσύρθηκε από το συγκρότημα το 1962 και αντικαταστάθηκε από τον Ρίνγκο Σταρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζικός βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ από τις Ουκρανικές δυνάμεις

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία

«Δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου»: Συναυλία στου Ρουφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα