ΑΘΗΝΑ
01:56
|
04.05.2024
Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς του εργοστασίου Μαλαματίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει» συνεχίζεται η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα».

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου συνεχίζουν τις πολυήμερες απεργιακές τους κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας τις απολύσεις των συνδικαλιστών και απαιτώντας την ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόλυση του Γ. Φραγγίδη, προέδρου της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», και του Α. Μερκενίδη, προέδρου του Σωματείου Οδηγών – Πωλητών Β. Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων 15 παράνομων απολύσεων και του κλεισίματος τμημάτων.

Στο πλευρό των απεργών της «Μαλαματίνα» βρίσκονται εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για σήμερα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στην τρομοκρατική, εκδικητική και παράνομη απόλυση των δύο συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου από την εργοδοσία της «Μαλαματίνας». Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τον αγώνα των απεργών έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας ως τις 11 το πρωί για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Για ακόμη μια φορά ωστόσο, η εργοδοσία χέρι – χέρι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας καθώς έχουν μπλοκάρει την είσοδο του εργοστασίου.

Στο πλευρό των απεργών παραβρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ και Σωτήρη Αβραμόπουλο, περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μαχητικό συλλαλητήριο μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλίππου 43), ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα και σε μια σειρά άλλους χώρους εργασίας (μεταλλεία «Ελληνικός Χρυσός», «Πυραμίς», «Alumil» κ.λπ.).

Update: Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα απεργοσπαστών προσπάθησε να εισέλθει στο εργοστάσιο και να σπάσει την απεργία, με την ανοχή της εργοδοσίας και την προστασία δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες έριξαν δακρυγόνα και επιτέθηκαν στους απεργούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα