ΑΘΗΝΑ
01:10
|
25.03.2023
Για τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, η συγκομιδή της πατάτας είναι μία καλή σωματική άσκηση για τους μαθητές και ευτυχία για τους γονείς τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κινητοποίηση των μαθητών προκειμένου  να βοηθήσουν στη συγκομιδή πατάτας στη Λευκορωσία πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο με το επιχείρημα πως θα είναι μια «καλή σωματική άσκηση» για αυτούς και…«ευτυχία» για τους γονείς τους.

Ο Λουκασένκο, πρώην επικεφαλής σε σοβιετική φάρμα-κολεκτίβα, εμφανίστηκε αγανακτισμένος σήμερα σε μια κυβερνητική συνεδρίαση επειδή στα σχολεία της Λευκορωσίας απαγορεύεται η «κινητοποίηση των μαθητών για τη συγκομιδή μήλων ή πατάτας».

«Με ποιο παράδειγμα θα μεγαλώσουμε τότε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας;», είπε, αναφερόμενος σε αυτή την πρακτική που ακολουθείτο την εποχή της ΕΣΣΔ. «Λένε ότι αυτό είναι εκμετάλλευση. Αλλά τι εκμετάλλευση μπορεί να είναι αν κάποιος πάει στη δουλειά του για πέντε ή έξι ώρες; Θα είναι ευτυχία για τους γονείς και καλή σωματική άσκηση για τα παιδιά», είπε ο Λουκασένκο, πιστεύοντας ότι αυτό θα «ενώσει τους ανθρώπους».

Συνεχίζεται η συγκομιδή πατάτας στο Νευροκόπι - Χωρίς εργάτες από τη  Βουλγαρία λόγω κλειστών συνόρων | KEDE NEWS

Το 2020 ο Λουκασένκο είχε προτείνει τη σάουνα, ένα ποτήρι βότκα την ημέρα και την εργασία με τρακτέρ στα χωράφια, ως αποτελεσματικά γιατρικά κατά του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία Καναδά-ΗΠΑ για την παράτυπη μετανάστευση

Τυφλός είδε ξανά μετά από αυτομεταμόσχευση ματιού

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Βάναυση κατοχική βία σε 12χρονη Παλαιστίνια στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα