ΑΘΗΝΑ
23:55
|
19.04.2024
Για τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, η συγκομιδή της πατάτας είναι μία καλή σωματική άσκηση για τους μαθητές και ευτυχία για τους γονείς τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κινητοποίηση των μαθητών προκειμένου  να βοηθήσουν στη συγκομιδή πατάτας στη Λευκορωσία πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο με το επιχείρημα πως θα είναι μια «καλή σωματική άσκηση» για αυτούς και…«ευτυχία» για τους γονείς τους.

Ο Λουκασένκο, πρώην επικεφαλής σε σοβιετική φάρμα-κολεκτίβα, εμφανίστηκε αγανακτισμένος σήμερα σε μια κυβερνητική συνεδρίαση επειδή στα σχολεία της Λευκορωσίας απαγορεύεται η «κινητοποίηση των μαθητών για τη συγκομιδή μήλων ή πατάτας».

«Με ποιο παράδειγμα θα μεγαλώσουμε τότε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας;», είπε, αναφερόμενος σε αυτή την πρακτική που ακολουθείτο την εποχή της ΕΣΣΔ. «Λένε ότι αυτό είναι εκμετάλλευση. Αλλά τι εκμετάλλευση μπορεί να είναι αν κάποιος πάει στη δουλειά του για πέντε ή έξι ώρες; Θα είναι ευτυχία για τους γονείς και καλή σωματική άσκηση για τα παιδιά», είπε ο Λουκασένκο, πιστεύοντας ότι αυτό θα «ενώσει τους ανθρώπους».

Συνεχίζεται η συγκομιδή πατάτας στο Νευροκόπι - Χωρίς εργάτες από τη  Βουλγαρία λόγω κλειστών συνόρων | KEDE NEWS

Το 2020 ο Λουκασένκο είχε προτείνει τη σάουνα, ένα ποτήρι βότκα την ημέρα και την εργασία με τρακτέρ στα χωράφια, ως αποτελεσματικά γιατρικά κατά του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα