ΑΘΗΝΑ
09:03
|
26.04.2024
Θα μεταβεί την Κυριακή για διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του με επίκεντρο το νέο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για συνεργασία σε υδρογονάνθρακες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φωτιές» άναψε στην όχι καλά προετοιμασμένη ελληνική διπλωματία το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο συναντίληψης που υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη της Λιβύης με στόχο τη διμερή «συνεργασία» στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην «ξηρά και θάλασσα» της Λιβύης.

Ο Δένδιας επικοινωνώντας με τον Αιγύπτιο ομόλογό με επίκεντρο τις σημερινές εξελίξεις στην Τρίπολη της Λιβύης αμφισβήτησαν τη νομιμότητα του νέου μνημονίου που πατά πάνω σε εκείνο που υπέγραψαν το 2019 Τουρκία και Λιβύη για τον καθορισμό ΑΟΖ και τη συνεργασία σε ασφάλεια.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας εντείνει από νωρίς το μεσημέρι την σχετική «ενημέρωση» συμμάχων και εταίρων ξεκινώντας από το μεσημέρι συναντήσεις με πρέσβεις ξένων χωρών με πρώτους εκείνους της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Νωρίτερα πάντως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που πρωτοστάτησε στην υπογραφή του νέου μνημονίου τουρκολιβυκής ενεργειακής συνεργασίας διεμήνυσε ότι τρίτες χώρςε δεν έχουν δικαίωμα να παρέμβουν στη συμφωνία «που υπέγραψαν δύο κυρίαρχες χώρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα