ΑΘΗΝΑ
13:56
|
09.12.2022
Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Μασκ πρότεινε ξανά να αγοράσει το Twitter Inc έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter διακόπηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης «εν αναμονή πληροφοριών». Αφορμή υπήρξε ένα ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει ότι ο Ίλον Μασκ επανήλθε στην πρότασή του για την εξαγορά της πλατφόρμας, στην αρχική τιμή που είχε συμφωνηθεί τον Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Μασκ πρότεινε ξανά να αγοράσει το Twitter Inc έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, όπως ήταν η αρχική προσφορά του.

Η διαπραγμάτευση σταμάτησε αρχικά για πέντε λεπτά και στη συνέχεια διακόπηκε, αφού η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε στο +18%.

Η μετοχή του Twitter στη Γουόλ Στριτ έφτασε στα 47,93 δολάρια, όμως την ίδια στιγμή η μετοχή της Tesla Inc, της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ, έπεφτε κατά 3%.

Η πρόταση του Μασκ υποβλήθηκε με επιστολή του στο Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Ο Μασκ συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, όμως μέσα σε μερικές εβδομάδες υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των λογαριασμών -ρομπότ ήταν πολύ υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας πως αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ οι δύο πλευρές αναμενόταν να αντιπαρατεθούν στις 17 Οκτωβρίου στο Δικαστήριο Εμπορικών Διαφορών του Ντέλαγουερ, όπου το Twitter επιδιώκει να εκδοθεί απόφαση που θα υποχρεώνει τον Μασκ να υλοποιήσει την αρχική συμφωνία, καταβάλλοντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζει να βρίσκεται στην φυλακή γνωστός δημοσιογράφος της Γουατεμάλας

«Ανοικτή» για την Ελλάδα η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων

Δικαστήριο της Ε.Ε.: Η Google πρέπει να αφαιρεί «προδήλως ανακριβή» δεδομένα

Γιατί χτύπησαν σήμερα τα κινητά στη Γερμανία στις 10.59;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα