ΑΘΗΝΑ
14:51
|
09.12.2022
Έως το 2024, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που κυκλοφορούν στην ΕΕ θα πρέπει να έχουν φορτιστή τύπου USB-C.
Close up photo of usb type c connector on blue blurred background. selected focus
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας, έως το 2024, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και κάμερες, θα πρέπει να έχουν ενιαίο φορτιστή.

Συγκεκριμένα, ο φορτιστής τύπου USB-C, που προς το παρόν συναντάται τουλάχιστον στι συσκευές που βασίζονται στο λειτουργικό Android, θα καταστεί ο βασικός -και υποχρεωτικός- τύπος φορτιστών.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση αυτού του είδους στον κόσμο, ενώ αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τον αμερικανικό κολοσσό Apple.

Η συμφωνία προβλέπει τη χρήση ενιαίου φορτιστή πέραν των κινητών, των τάμπλετ και των καμερών, για συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, ακουστικά και άλλα gadgets, γεγονός που θα έχει ενδεχομένως επίπτωση και στη Samsung, τη Huawei και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του νέου νομοθετήματος, «οι νέες αυτές υποχρεώσεις θα αυξήσουν την επαναχρησιμοποίηση των φορτιστών και θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να εξοικονομούν έως και 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από περιττές αγορές φορτιστών. Οι φορτιστές που απορρίπτονται και δεν χρησιμοποιούνται αντιστοιχούν σε περίπου 11.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων κάθε χρόνο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί χτύπησαν σήμερα τα κινητά στη Γερμανία στις 10.59;

Ένας τεράστιος «στρατός bot» σπέρνει φόβο και αντιρωσική… παράνοια

Κράσαρε η πλατφόρμα της Amazon στις ΗΠΑ

Το Σαν Φρανσίσκο αποσύρει τα σχέδια για αστυνομικά ένοπλα ρομπότ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα