ΑΘΗΝΑ
17:55
|
24.04.2024
Για έβδομη ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της TotalEnergies.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετά γαλλικά πρατήρια καυσίμων αντιμετωπίζουν ελλείψεις καυσίμων λόγω της απεργίας των εργαζομένων που επηρεάζει τη λειτουργία των διυλιστηρίων του πετρελαϊκού κολοσσού Total, αναφέρουν γαλλόφωνα μέσα ενημέρωσης.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που ζητούν αυξήσεις κατά 10% και αντιτίθενται στο πάγωμα των προσλήψεων, ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου σε εγκαταστάσεις διύλισης και αποθήκες καυσίμων, και έχουν ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον πετρελαϊκό κολοσσό που απασχολεί περίπου 35.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Ήδη τέσσερις από τις μονάδες της εταιρίας στη Γαλλία πλήττονται σοβαρά από τη συνεχιζόμενη για έβδομη ημέρα απεργία, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT.

Ωστόσο στην μονάδα στην Φεϊζίν όπου το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία είναι χαμηλό, έχουν αρχίσει κάποιες παραδόσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του CGT Τιερί Ντεφρένς.

Σύμφωνα με τη Liberation, η απεργία ξεκίνησε στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης της διοίκησης της TotalEnergies, η οποία ανέφερε «σημαντικά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», τα οποία σύμφωνα με ειδικούς, συνδέονται με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο κολοσσός του πετρελαίου και του φυσικού αερίου πραγματοποίησε συνολικά καθαρά κέρδη 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα