ΑΘΗΝΑ
16:52
|
18.04.2024
«Ρολά κατεβάζουν» απόψε μετά τις 22.00 τοπική ώρα οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Βέλγιο λόγω 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργία ξεκινούν απόψε οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στο Βέλγιο από τις 22.00 το βράδυ ως την ίδια ώρα το βράδυ της Τετάρτης, 5 Οκτώβρη, διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις.

Η κινητοποίησή τους δρομολογήθηκε μετά την απεργία που κήρυξε ένα συντονιστικό των συνδικάτων των σιδηροδρομικών και γίνεται ενόψει των κυβερνητικών ζυμώσεων για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού που αναμένεται να γίνει γνωστός ως τα μέσα τρέχοντος μηνός.  Οι συζητήσεις στους κόλπους της βελγικής κυβέρνησης αφορούν επίσης και ένα νέο επενδυτικό πακέτο για τους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η κυκλοφορία των τρένων θα διακοπεί πλήρως, ελλείψει εργαζομένων, στις επαρχίες Ναμίρ (κέντρο) και Λουξεμβούργο (νότια).

Οι σιδηροδρομικοί στο Βέλγιο διαμαρτύρονται συχνά για την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών τους και καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για ολιγωρία σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση βασικών εργασιακών αιτημάτων τους.

«Η μοναδική απάντηση που έχει φθάσει σε εμάς περιορίζεται σε μια δήλωση προθέσεων σε ό,τι αφορά την εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου συμβολαίων (διαχείρισης) της SNCB και της Infrabel», της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τις σιδηροδρομικές υποδομές, ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα CGSP, SLFP και CSC-Transcom.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρο υποσχέθηκε «απαντήσεις» μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας σε επιστολή του προς τα συνδικάτα πως προτίθεται να ορίσει «τη μακροπρόθεσμη πορεία αυτών των συμβολαίων στις διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό που θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα