ΑΘΗΝΑ
18:51
|
01.12.2022
Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως προχωρά στην απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη «ως μέσο απάντησης στις πράξεις της Ρωσίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιαπωνία διέταξε Ρώσο διπλωμάτη να αποχωρήσει από τη χώρα, εν είδει αντιποίνων προς την απέλαση του προξένου της Ιαπωνίας στο Βλαδιβοστόκ, Τατσουνόρι Μοτόκι.

Ένας πρόξενος της Ρωσίας στην ιαπωνική πόλη Σαππόρο απελαύνεται από τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου στα πλαίσια μιας κίνησης ανταπόδοσης για την απέλαση του Μοτόκι, ο οποίος κατηγορήθηκε από τους Ρώσους πως πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να πληρώνει για να λάβει διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία της Μόσχας με μια χώρα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως προχωρά στην απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη «ως μέσο απάντησης στις πράξεις της Ρωσίας» και του έδωσε προθεσμία έξι ημερών για να αποχωρήσει.

Η Ιαπωνία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες κατασκοπείας που αποδόθηκαν στον Μοτόκι, ενώ έχει απαιτήσει από τη Ρωσία να απολογηθεί για τη μεταχείρισή της προς εκείνον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ε.Ε.: Κοντά στο να αποφασίσει πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι

Τη χρήση ένοπλων ρομπότ από την αστυνομία ενέκρινε το Σαν Φρανσίσκο

ΟΕΝΓΕ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!»

Κόμμα του Κεμπέκ αντιτίθεται στον όρκο πίστης στον βασιλιά Κάρολο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα