ΑΘΗΝΑ
15:28
|
07.06.2023
Υπό την απειλή της πείνας, η Αφρικανική χώρα αναζητά καλλιέργειες μεταλλαγμένων ειδών, ανθεκτικών στην ξηρασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, η κυβέρνηση του νεοεκλεγμένου προέδρου της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο ενέκρινε την καλλιέργεια και την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και ζωοτροφών, θέτοντας τέλος στη 10ετή απαγόρευση.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς η χώρα βιώνει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 εκατομμύρια άνθρωποι σε 23 κομητείες της χώρας να κινδυνεύουν από την πείνα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να παρέχει επισιτιστική ανακούφιση.

Η Κένυα ήταν απρόθυμη να εγκρίνει την εισαγωγή και καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Καθώς όμως οι συγκεκριμένες καλλιέργειες λέγεται ότι προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως υψηλότερες αποδόσεις και αντοχή σε ξηρασίες και παράσιτα, η κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι θέλουν «να επαναπροσδιορίσουν σημαντικά τη γεωργία στην Κένυα» και να μειώσουν την εξάρτησή της από το νερό, προωθώντας καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στην ξηρασία.

Η γεωργία είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Κένυας, καθώς αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

Με αυτή την απόφαση, γίνεται η δεύτερη χώρα στην ήπειρο μετά τη Νότια Αφρική που εγκρίνει τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας κατά ΝΔ για την κατάσταση στο ΕΣΥ: Επιλέγουν τα κέρδη, δεν υπολογίζουν τη ζωή

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΕΣΥ χρειάζεται πόρους

Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη 66χρονη που διακινούσε ναρκωτικά έξω από σχολεία

Φράγμα Νόβα Καχόβκα: Εικόνες της επόμενης μέρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα